הקווים המנחים החדשים של ארגון ה- OECD בנוגע לפרטיות
הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע במשרד המשפטים (רמו"ט) מפרסמת כי בתום דיונים שנמשכו שנתיים פרסם "ארגון ה- OECD, הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי, קווים מנחים מעודכנים בנושא הגנת הפרטיות, שנועדו להתאים את העקרונות המקוריים שפורסמו בשנת 1980, לשינוים הטכנולוגיים והחברתיים שהתרחשו מאז".
נציין כי ארגון ה-OECD הינו ארגון גג בינלאומי של המדינות המפותחות ולהחלטות המתקבלות בפורומים השונים שלו משמעויות כבדות משקל על אופן התנהלותן של המדינות החברות בו מבחינה ציבורית, כלכלית, משפטית וכו'.
רמו"ט אשר ייצג את מדינת ישראל והיה שותף לדיונים ולהחלטות שהתקבלו בכל הנוגע לסוגית ההגנה על הפרטיות בעידן המודרני הינו גוף רגולטורי ישראלי, רשות בתוך משרד המשפטים האמון על הנושאים שדינו במסגרת הפורם הבינלאומי.
משרדנו אשר עוקב ומלווה תהליכים הנוגעים לפרטיות כגון שימוש במצלמות אבטחה, סווגיות של חיפוש וכו', לומד בימים אלו את המסמך החשוב של ה-OECD ואת משמעותו המשפטית יישומית בכל הנוגע להגנת הפרטיות בישראל.
נזכיר כי רמו"ט פרסם בשנה שעברה הנחיות בכל הנוגע להפעלת מצלמות מעקב במרחב הציבורי וכי בוצעו על ידי פקחי משרדו ביקורות על יישומה של הנחיה בקרב גופי אבטחה ברחבי הארץ.
במסמך "שאלות ותשובות" העוסק בנושא מצלמות האבטחה מציינים ברמו"ט כי בהעדר הנחיה מפורשת מטעם הגוף המנחה, חייב מנהל בטחון לעמוד בדרישות הנוהל שלהם. כלומר, גם אם קיימת הנחיה של הגוף המנחה עליה להיות מדויקת מאוד שכן בהעדר דיוק שכזה (למשל: שטח הצילום, רזולוציה, זמני צילום) מחייבת הנחיית רמו"ט (לצפייה במסמך ה"שאלות ותשובות" של רמו"ט לחץ כאן).
נבקש להעיר כי בגוף המונחה על ידי המשטרה באבטחה פיזית לפי חוק להסדרת הבטחון, עמו אנחנו מצויים בקשרי עבודה שוטפים, בוצעה ביקורת מטעם רמו"ט לאחרונה.